Uitvaart

Een begrafenis of crematie is het sluitstuk van een week vol intens verdriet waarin veel keuzes gemaakt moeten worden en veel moet worden geregeld. Een uitvaart is echter ook een van de weinige momenten in het leven waarop familie en vrienden bij elkaar komen. Van ooms en tantes die in een verzorgingshuis wonen tot het jongste nichtje en een jeugdvriend. Met het ophalen van herinneringen uit een gedeeld verleden wordt niet alleen het verdriet gedeeld maar ook gepraat en zelfs gelachen. Met altijd in het achterhoofd dat er op deze uitvaart een volgende volgt.

Voor directe nabestaanden gaat de week voor de uitvaart en ook de plechtigheid zelf,  vaak als een roes voorbij. Het lijkt een niemandsland waarin de wereld stil staat.
Een mooie, respectvolle fotoreportage neemt u later terug naar het moment van afscheid, en helpt u om de herinnering vast te houden of te hervinden.
Op een zelfgekozen moment kan het album erbij gepakt worden om terug te kijken op de uitvaart.
Rouwfotografie is daarom een bijzondere toevoeging aan het afscheid van een dierbare en het daaropvolgende rouwproces.

Het is belangrijk om voor de uitvaart  te spreken wat de wensen zijn omtrent de fotografie.
Mag alles worden vastgelegd? Zijn er momenten waarop de familie alleen wil zijn, ook zonder de fotograaf? Samen bespreken we wat belangrijk voor u is!
Tijdens de uitvaart probeer ik zo onzichtbaar mogelijk te zijn zodat de aandacht volledig naar de overledene blijft gaan.

Doodsportret

Indien u een laatste foto wenst van uw dierbare kan ik, in overleg met u en de begrafenisondernemer, een zo mooi mogelijk doodsportret maken.
Zo krijgt u een sereen beeld van de overledene. Een foto van een overleden dierbare is een verlengstuk van de wens om familiebanden en hun erfgoed te bewaren.

Ernstig ziek? Laat een portret maken.

Bovenstaande advies klinkt misschien erg rauw. Toch adviseer ik om, liefst nog voor de start van de behandeling, een mooie en pure portretserie te maken.

Eventueel samen met kinderen en kleinkinderen.  Het kan namelijk een van de laatste momenten zijn waarop u bent zoals u wilt dat uw nabestaanden u herinneren, mocht de behandeling niet aanslaan.
Zo heeft u een mooi portret voor uw dierbaren.

Voor een portretserie hoeft u niet naar de studio te komen. Ik ben in het bezit van studiolampen en een portret in uw eigen omgeving is zodoende geen probleem.
Zo vergt de fotosessie zo min mogelijk van uw kostbare energie.

Neem vrijblijvend contact met mij op om, in overleg, u een passend voorstel te kunnen doen.
info@bmfoto.be – 0472/597092